Son yıllarda sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte özellikle hakaret davalarında gözle görülür bir artış var.

Ev giderlerine katkı sağlamayan karısına dava açtı, kazandı Ev giderlerine katkı sağlamayan karısına dava açtı, kazandı

Ancak bazı iddialara göre, aralarında kamuoyunun tanıdığı isimlerin de olduğu bazı kişiler, "hakaretleri" kendileri için bir ranta çevirmiş durumda.

Kendilerine bilerek hakaret edilmesine yol açacak kışkırtıcı paylaşımlar yaptıkları ve sonrasında da bunlarla ilgili davalar açtırarak uzlaşma yolu ile karşı taraftan para aldıkları iddia ediliyor.

CÜBBELİ AHMET HOCA DİKKAT ÇEKİYOR

İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden, 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün binlerce kişiye dava açtığını belirten yazar Barış Pehlivan, davalarda ceza almaktan korkanların uzlaşma yoluna giderek, 10 bin TL'den başlayan anlaşmaların, 5 bin TL'de sonuçlandığını açıklamıştı. Bahsedilen dava sayısı ise 'Binlerce' olunca meblağların yüksekliği ilgi çekiyor.

Ahmet Mahmut Ünlü ise Pehlivan'a davalarla ilgili şunları söylüyor: "Bana söven kadar kimseye söven yok. Böyle bir hürriyetin olmaması lazım. Para da kazandığımız yok."

'Bunu çekindirmek için yaptık' diyen Cübbeli Ahmet Hoca, 'Bunda bir para maksadım yok' diye de belirtiyor.

"HAKARET TİCARETİ"

Barış Pehlivan'dan günler önce Fatih Altaylı, bunun nasıl bir sektöre dönüştüğünü anlatıyor. "Hakaret Ticareti" başlıklı yazısında, bir avukatın kendisine bu durumu nasıl pazarladığından bahsediyor.

Öyle ki yalnızca bir kişinin bile siber suçlarla mücadele bürolarında binlerce şikâyet dosyası olabiliyor.

Editör: Meryem TORUN