Nuri Bilgi Ceylan'ın en önemli eserleri arasınada yer alan ödüllü Bir Zamanlar Anadolu'da, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde çekildi.

Anadolu'nun eşsiz ve farklı topraklarını göstermede başarılı olan Kırıkkale, ayrıca Keskin ilçesi çerçevesinde önemli çeşmelere sahip. Nitekim film içerisine de etki eden çeşme ve buna benzer yapılar, filmdeki atmosferin çok daha keskin bir şekilde izleyiciye verilmesini sağlıyor. Üstelik gerilimli havanın yaratılmasını da sağlayan Keskin ilçesi, küçük ve kendisine has yapısıyla da öne çıkıyor.

Filmin çekildiği yerlerden geçen bir Ekşi Sözlük yazarı, oraların şimdiki hallerini fotoğraflamış ve şöyle anlatmış;

Birinci Çeşme: Kırıkkale'nin Dağsolaklısı köyü ile Çipideresi Köyü arasındaki köy yolundadır. Çipideresi köyüne 500 metre mesafededir. Filmdeki çeşme ve ağaçlar aynen yerinde duruyor. Ağaçlar çok büyümüşler.

Üçüncü Çeşme: Dağsolaklısı Köyü ile keskin ilçesi arasındaki köy yolundadır. Dağsolaklısı köyüne 1 km mesafededir. Çeşme aynen filmdeki gibi duruyor.

Dördüncü Çeşme: Kavlak Köyü ile Kavurgalı Köyü arasındaki köy yolundadır. Filmdeki bazı ağaçlar kesilmiş ama dere aynen yerinde duruyor.

Cenazeyi aldıktan sonra sabaha karşı şehre dönerken arkadaki karlı dağlı sahne: Ceritmüminli köyü dağ yolu yönünden gelen yol.

Doktor işerken gördüğü insan yüzlü kabartma: Aslında böyle bir kabartma yok ama çok benzeri ceritkale kaya mezarları ve insan kabartmaları bölgesinde var. Zaten sahnede Ceritkale'de çekilmiş.

Filmin başındaki lastikçi dükkanı: Kırşehir yönünden gelirken, Keskin ilçesi girişinde Sur Kebap'ı geçince sol tarafta. Hala lastikçi olarak hizmette ve içerinin dizaynı televizyon, soba, küvet ve çaydanlıklara kadar aynı şekilde duruyor.

Morg giriş kavga sahneleri: O dönemde keskin devlet hastanesi şimdilerde keskin 3 nolu aile sağlığı merkezi olan yerin ilk binası. Şu an atıl biçimde duruyor. Bu bina Ercan Kesal'ın da ilk görev yeri. Kesal'ın o meşhur beyaz önlüklü fotosu da burada çekildi.

Filmin en sonundaki okul sahnesi: Hasandede İlköğretim Okulu. Şu an aynı yerinde ve aynı binada ilkokul olarak faal durumda.

Muhtar Sahnesi: Yoncalı Köyü'nde çekilmiş. keskin yönünden gelirken, köy girişinde yoncalı tabelası göründüğü zaman yolun sağındaki kocaman avlusu olan ilk ev.

Doktorun yürüdüğü uzun sokaklar: Keskin şehir merkezi caminin karşısındaki sokak. Hala aynı duruyor.

Cesedi alıp şehre dönerken gündüz yol çekimleri: Barak köyü ile üçkuyu köyü arasındaki yollarda çekildi. Özellikle meşhur yan yana üç yol sahnesi barak köyü çıkışındadır.