HABER MERKEZİ
Mudanya yolu Çağrışan bölgesinde bulunan bir halı sahaya 26 Ocak günü arkadaşlarıyla birlikte maça giden 17 yaşındaki Hasan Ceyhun Beyhan, maçtan sonra 2 arkadaşıyla birlikte eve dönmek için yola çıktı.
19.30 sularında halı sahadan çıkıp karayolunun karşısında bulunan otobüs durağına geçmek isteyen gençler, 300 metre ilerdeki üst geçide doğru emniyet şeridinden yürümeye başladı. Kısa süre sonra seyir halinde olan bir otomobil emniyet şeridindeki 3 lise öğrencisine çarparak hızla olay yerinden kaçtı. Çarpmanın etkisiyle savrulan gençlerden Hasan Ceyhun Beyhan, yol kenarındaki refüjü aşarak yaklaşık 5 metre yükseklikteki istinat duvarından aşağı düştü.
YOLUN AŞAĞISINA UÇAN GENCİ ARADILAR
Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen ekipler, yolda yatan 2 yaralıya müdahale ederken bir kazazedenin daha olduğunu öğrendi. Çevrede bir süre yaralı arayan ekipler, Hasan Ceyhun Beyhan’ı yolun 5 metre alt kısmında buldu. Kalbi duran ve nefes almadığı belirlenen Beyhan’ın kalbi yeniden çalıştırıldı. İlk müdahaleleri yapılan 3 yaralı, hemen çevredeki hastanelere kaldırıldı. Beyhan yoğun bakıma alınırken diğer 2 çocuğun ise vücutlarında kırık olduğu öğrenildi.
BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
Bursa Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Hasan Ceyhun Beyhan’ın doktorların tüm çabalarına rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Acılı baba Caner Beyhan, ‘’Oğlumun beyin ölümü gerçekleşmiş durumda. Organları da iflas etmeye başladı. Şuanda bağlı olduğu makine ile sadece kalbi çalıştırılıyor" dedi.
Hasan Ceyhun Beyhan ve iki arkadaşına çarpıp kaçan sürücüye ilk etapta ev hapsi cezası verildi.
Kaza ile ilgili inceleme başlatan Jandarma ekipleri kimliğini tespit ettiği sürücüyü yakaladı. Hakim karşısına çıkan sürücü tutuklandı."
KOYU BİR BURSASPOR TARAFTARIYDI
Öte yandan beyin ölümü gerçekleşen Hasan Ceyhun Beyhan’ın koyu bir Bursaspor taraftarı olduğu öğrenildi. Yeşil timsahların birçok maçında tribünde yerini alan Beyhan’ın kaza haberi Bursaspor taraftarını da üzdü. Beyhan için destek ve adalet çağrısı yapan Bursaspor'un ateşli taraftar grubu Teksas, sosyal medyada #HasanCeyhunBeyhanİçinAdalet hashtag'i ile kazaya sebebiyet veren sürücünün gerekli cezayı alması için kampanya başlattı. Bursaspor başkanı Enes Çelik de sosyal medya hesabından adalet isteğini paylaştı.
TEKSAS'ın başlattığı adalet arayışı kampanyasına, Ankaragücü, Eskişehir, Sakaryaspor gibi taraftar grupları da katıldı.