Diyarbakır'da Dilek Demir, 14 yaşında okuldan alındı. Babası tarafından tanımadığı 27 yaşındaki bir adamla evliliğe zorlandı. Hiç istemediği bu evlilikten 4 çocuk doğurduktan sonra 29 yaşında boşandı. Ve yıllar sonra kendisini "Çocuk gelinleri" kurtarmaya adadı. Muradiye Mahallesi muhtarı olmayı başardı. Diyarbakır'ın tek kadın muhtarı olarak örnek olmaya başladı. Muhtarlık binasına, "Dilek ve şikayet kutusu" astı. Gelen mektupların hepsini cevapladı. Okuldan alınıp evlendirilmek istenen kız çocukları için "Seferberlik" başlattı. Aileleri ikna ederek son 6 yılda tam 80 çocuğu, erken yaşta evlilikten kurtardı.
Hikaye Beyaz Perdeye Aktarıldı
Ardından hayatı "Dilek Kutusu" filmiyle beyaz perdeye aktarıldı. Belgesel film, İtalya'dan Amerika'ya ve Türkiye'nin pek çok şehrinde festivallerde tam not aldı. Adana Altın Koza Film Festivali'nde finale kaldı.
Dilek Demir, "Dilek Kutusu' sadece benim değil, okuma hakları elinde alınan kız çocuklarımızın hikâyesi. İzlensin ki artık bu hikâyeler bir daha tekrar etmesin" ifadesini kullandı.
Senaryosunu Yönetmen Feyzi Baran'ın kaleme aldığı Dilek Kutusu'nun yönetmen koltuklarına Büşra Baran, Feyzi Baran ikilisi otururken, filmin yapımcılığını Kamil Kahraman, görüntü yönetmenliğini ise Cengiz Kudat yaptı.