Yangın 12.30 sıralarında merkeze bağlı Kayadere köyüne yakın ormanlık alanda çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yükselen alevlere, ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangına 8 uçak, 26 helikopter, 180 iş makinası ve 1100 personelle yangına müdahale ediliyor. Dumanlar rüzgarın etkisiyle şehre taşınırken, gökyüzü dumanla kaplandı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yaptığı açıklamaya göre bölgedeki 6 köy tahliye edildi. Çanakkale Hava Radar Mevzi Komutanlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Terzioğlu Yerleşkesi ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi boşaltılıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “Rüzgar yangının büyümesine neden oldu. Rüzgar 70 km. hızla esiyor ve havada nem var. 8 uçak ve 26 helikopterle yangına müdahale ediliyor. 6 köy tahliye edildi. 9 köy için tedbir alındı” dedi.