Bursa Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği'nde görev yapan asistan kadın hekim, cumartesi gece nöbetinde doğum yapan bir hastası ve annesi tarafından darp edildi.

Marmarabirlik’ten 437 milyon TL’lik ödeme Marmarabirlik’ten 437 milyon TL’lik ödeme

Şiddete karşı bazı hekim sendikaları bir günlük iş bırakma eylemi yaparken, Türk Sağlık Sen Bursa Şubesi, olayı hastane önünde protesto etti.

DOKTOR 3 GÜNLÜK RAPOR ALDI

Cumartesi gece nöbetinde görev yapan ismini vermek istemeyen asistan kadın hekim, doğum yapan hastası ve annesi tarafından darp edildi. Doğum yapan kadın, asistan hekime taburcu edilip edilmeyeceğini sordu. Asistan hekim, muayeneden sonra taburcu edilip edilmeyeceğine karar vereceğini söyleyerek hastayı muayene odasına aldı. Muayene esnasında hasta ve annesi, asistan hekime fiziksel şiddette bulundu. Hekimin saçlarından tutarak yerde sürüklediler. Olaya müdahale eden 3 hemşire, hasta kadın ve anneyi durdurmakta zorlandılar. Asistan hekimin olay üzerine 3 günlük darp raporu aldığı öğrenildi.

‘SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS HAYATA GEÇİRİLMELİ’

Türk Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut ve sendikanın şube başkanlarıyla birlikte Bursa Şehir Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Karabayır, “Sağlıkta şiddetin vahşete dönüştüğünü, insanlıktan çıkmış zorbaların histerik bir halde vahşice sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini görüyoruz. Bu durum öyle bir hal almış ki yeni doğum yapmış birisi, yanında refakatçi olan annesiyle birlikte o haliyle doktorumuza saldırıp darp etmiştir” dedi.

Darp edilen doktorun hastanede tedavi gördüğünü belirten Karabayır, “Akıl ve mantığını kullanmayan, vicdanını kaybetmiş, zerre insanlıktan nasibini almamışlara gösterilen her toleransın sağlıkta şiddetin daha da arttıracağı bilinen ve yaşanılan bir gerçektir. Sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkânsız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir” diye konuştu. 

Sağlık çalışanlarının şiddetten kurtulması için taviz verilmemesi gerektiğini ifade eden Karabayır, “Kınamakla, unutmakla ve münferit bir olay gibi görmekle bu şiddetin ne sonu gelir ne de çalışan kendini güvende hisseder. Hastaları hayata tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır. Bu nedenle bir kez daha vurguluyoruz. Sağlıkta şiddette kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalı, en ağır cezalar verilmelidir” dedi. 

Editör: Meryem TORUN