Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ün ilk kez katıldığı BEBKA Yönetim Kurulu Toplantısında; BEBKA 2024-2026 yılları için hazırlanan Sonuç Odaklı Programları masaya yatırılırken 2024 yılı çalışma programı ve bütçesi onaya sunuldu.
Prof. Dr. M. Zeki Durak’ın Türk Patent ve Marka Başkanlığı görevine atanmasıyla boşalan BEBKA Genel Sekreterliği görevine vekaleten Sabri Bayram atandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından göreve atanan Bayram, hizmet binasında düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde görevi Durak’tan devraldı.
SABRİ BAYRAM KİMDİR?
Erzincan’da dünyaya gelen Sabri Bayram, ilk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra 2011 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur.
Anadolu Üniversitesi Adalet Ön Lisans programını da tamamlayan Bayram, eğitiminin ardından Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nda (KUZKA) Program Yönetimi Uzmanı olarak görev aldı. KUZKA’daki görevinin ardından Bayram, BEBKA’da Program Yönetimi Birimi ile Planlama, Programlama ve Koordinasyon Biriminde uzman ve yönetici gibi farklı seviyelerde çalışmalar yürüttü.
Proje yönetimi, proje döngüsü ile girişimciliğin finansmanı, hızlandırıcı programları, bölgesel girişim sermayesi modeli gibi BEBKA’nın vizyon projelerinde görev alan Bayram, iyi derecede İngilizce bilmektedir.